Dagbesteding

Dagbesteding

Bij onze dagbesteding staat een nuttige, actieve,leerzame en creatieve dag centraal voor de kinderen/jongeren. Op onze dagbesteding richten wij ons op kinderen/jongeren van de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Op de dagbesteding doen wij activiteiten en deze kunnen bestaan uit:

  • Groente/bloemen/fruit kweken: door de begeleider wordt er uitgelegd waarom het belangrijk is om dit te weten. En watje hiervoor allemaal moet weten. En hoeveel moeite het kost om groente te laten groeien. Ook wel het eten wat ze eten leren waarderen.
  • Dieren voeren/verzorgen: tijdens deze activiteit leren kinderen om gaan met dieren en hoe dit op een respect volle manier gebeurt. Tevens leren ze zich verantwoordelijk op te stellen omdat (huis)dierenafhankelijk zijn van ons als mens.

Bij het dieren voeren besteden wij ook veel aandacht aan de bijen. Dit doen wij omdat je bijen nodig hebt anders is er geen groente of fruit. Om zo te leren dat je zuiniger moet zijn op deze diertjes dan dat verteld wordt. En dat ze ondanks wel eens kunnen steken eigenlijk hele vriendelijke dieren zijn. Tevens geven deze dieren natuurlijk overheerlijke honing en leert de begeleider hoe dit gemaakt wordt. Hiermee willen we dat kinderen bewust worden van wat je doet , respect moet hebben voor de natuur en dat iedereen hier verantwoording in draagt.

  • Creatieve activiteiten: Hier in gebruiken wij thema‚Äôs denk hierbij aan seizoenen, vakanties, feestdagen enz. Tijdens de creatieve activiteiten kun je denken aan hout bewerking maar ook aan het maken van mooie kettingen. Hiermee willen we de fijne zowel de grove motoriek aanspreken. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met het kunnen van ieder individu.
  • Samen werken in een team: wij vinden het belangrijk dat kinderen leren samenwerken in een team met andere kinderen. Dit kan een moeilijke opgaven zijn. dit doen we dan door middel van spel of door gewoon samen een opdracht uit te voeren. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met leeftijd en kunnen.